Ναι, φυσικά τα προϊόντα παίζουν ρόλο. Ένα σαμπουάν χωρίς σκληρά χημικά, με σύνθεση που σέβεται την τρίχα είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή από οτιδήποτε άλλο. Όμως, αν θέλετε να έχετε υγιή μαλλιά που μακραίνουν απρόσκοπτα, είναι εξίσου σημαντικό να προσέχετε τί τρώτε.

Οι τροφές με θρεπτικά συστατικά είναι αυτές που υποστηρίζουν την υγεία των μαλλιών. Πέραν των προϊόντων, η διατροφή παραμένει το μέσο λήψης των δομικών στοιχείων που συνθέτουν την τρίχα. Ας δούμε μαζί πέντε τρόφιμα που συμβάλλουν στην καλή υγεία των μαλλιών.

Διαβάστε ακόμη: 5 αντιστρές τροφές που θα σας ηρεμήσουν αμέσως!

5 άγνωστες τροφές για δυνατή τρίχα

  1. Αβοκάντο
  2. Κολοκυθόσπορος
  3. Μεδούλι
  4. Μαϊντανός
  5. Μπρόκολο

1. Αβοκάντο

Τροφές πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά, όπως το αβοκάντο, είναι απαραίτητες για την υγεία των μαλλιών. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη θρέψη των θυλάκων της τρίχας, ενισχύουν τη δύναμη των μαλλιών και τα διατηρούν λαμπερά. Τα λιπαρά ψάρια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι επίσης καλές πηγές λιπαρών οξέων. Τα αβοκάντο και τα αμύγδαλα είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στη θρέψη τόσο των μαλλιών όσο και του τριχωτού της κεφαλής.

2. Κολοκυθόσπορος

Οι κολοκυθόσποροι είναι γεμάτοι με ψευδάργυρο, ο οποίος εκτός από σημαντικό συστατικό για την υγεία του ανοσοποιητικού μας, βοηθά και στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

3. Μεδούλι

Το προσπερνάτε αν είστε vegan. Αν δεν είστε, όμως, πρέπει να ξέρετε πως το μεδούλι είναι από τις καλύτερες πηγές κολλαγόνου. Χαρίζει στα μαλλιά δύναμη και προστατεύει τους συνδετικούς τους ιστούς. Το ανθρώπινο σώμα παράγει κολλαγόνο με φυσικό τρόπο, ωστόσο αυτό αρχίζει να μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε. Από όποια τροφή κι αν το παίρνετε, για να βοηθήσετε στην απορρόφηση του κολλαγόνου από τον οργανισμό, προσθέστε στη διατροφή σας λίγο μηλόξυδο.

4. Μαϊντανός

Ο μαϊντανός διαθέτει υψηλότατα επίπεδα βιταμίνης C. Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή είναι επίσης καλές πηγές. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για την ανάπτυξη των μαλλιών γιατί βοηθά στην προστασία και διατήρηση των αποθεμάτων κολλαγόνου.

5. Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ. Όταν το φυλλικό οξύ είναι χαμηλό, μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμα, αραιά ή εύθραυστα μαλλιά. Για να το ενισχύσετε, βάλτε στο πιάτο σας περισσότερα σταυρανθή λαχανικά. Στα σταυρανθή ανήκουν τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο και το κουνουπίδι—όλα πλούσιες πηγές φυλλικού οξέος.

3 ελληνικές τροφές που μειώνουν τη βιολογική μας ηλικία