Όπως όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για οτιδήποτε, έτσι και τα εργαλεία της ομορφιάς, όπως είναι το guasha, μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμοι βοηθοί στην προσπάθειά μας να έχουμε μια ωραία επιδερμίδα. Όμως, για να αποδώσουν όλα όσα αναμένουμε, πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Τι είναι το guasha;

Αρχικά, να πούμε πως guasha είναι το όνομα της μεθόδου από την οποία πήρε το όνομά του και το αντίστοιχο tool. Πρόκειται για παραδοσιακή Κινέζικη μέθοδο επούλωσης που χρησιμοποιεί ένα πλακέ εργαλείο από νεφρίτη ή χαλαζία. Με το εργαλείο αυτό ασκούμε μικρές πιέσεις (κοφτές ή συνεχόμενες) προς μια κατεύθυνση στο πρόσωπο. Στόχος, η τόνωση της μικροκυκλοφορίας της επιδερμίδας του προσώπου, και ως εκ τούτου η βελτίωση της όψης πολλών επί μέρους σημείων της.

Όταν διευκολύνεται η μικροκυκλοφορία, η επιδερμίδα δείχνει πιο φρέσκια, λιγότερο θαμπή, υπάρχει βελτίωση ακόμα και σε ρυτίδες και δυσχρωμίες, ενώ με συστηματική χρήση αλλάζει ακόμα και η συσσώρευση λίπους σε σημεία του προσώπου, κάνοντάς το να δείχνει πιο «σμιλεμένο» και πιο νεανικό.

photo credit: Envato

Ασκήσεις guasha για αρχάριους

Τόξο φρυδιών

Τοποθετούμε το φρύδι εντός της εσοχής στο σημείο που το guasha μας δημιουργεί μια «καρδιά». Με μαλακές κινήσεις, το περνάμε από τη μέση του προσώπου προς την άκρη, ασκώντας ελαφριά πίεση. Επαναλαμβάνουμε και στο άλλο φρύδι. Κάνουμε 10 σετ.

Ολική τόνωση

Ακουμπώντας στο πρόσωπο τη μεγάλη πλευρά, περνάμε το guasha από όλο το πρόσωπο. Κινούμαστε από το κέντρο προς τα αυτιά, με κίνηση ανοδική και προς τα έξω. Εναλλάσσουμε την πίεση, από την αιχμή στην πλατιά πλευρά. Φροντίζουμε ώστε να μην πιέζουμε πολύ το guasha μας κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Καθορισμός ζυγωματικών

Με την μια στρογγυλεμένη άκρη, κάνουμε ελαφρύ μασάζ στο πτερύγιο της μύτης και στη συνέχεια, ασκώντας ελαφριά πίεση, ολοκληρώνουμε την κίνηση του guasha ως τους κροτάφους.