Η γαλλική θεσμική πλατφόρμα La Liste παρουσίασε φέτος τη λίστα της για το 2025, αναδεικνύοντας τα καλύτερα γαστρονομικά στέκια παγκοσμίως. Στην κορυφή βρίσκονται φέτος δέκα εστιατόρια από εννέα διαφορετικές χώρες με την ίδια βαθμολογία, 99,5/100, ενώ η Ελλάδα έχει και πάλι τη δική της σημαντική εκπροσώπηση. Μεταξύ των ελληνικών ονομάτων ξεχωρίζουν τα Delta, Σπονδή, Etrusco και Varoulko Seaside.

Διαβάστε ακόμη: Ποιες συνήθειες στο εστιατόριο δείχνουν ότι έχετε καλούς τρόπους;

Στην υψηλότερη βαθμολογία παγκοσμίως φιγουράρουν τα εστιατόρια:

  • Guy Savoy (Παρίσι, Γαλλία),
  • Schwarzwaldstube (Μπάιερσμπρον, Γερμανία),
  • Lung King Heen (Χονγκ Κονγκ),
  • Le Bernardin (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ),
  • Cheval Blanc by Peter Knogl (Βασιλεία, Ελβετία),
  • Matsukawa (Μινάτοκου, Ιαπωνία),
  • SingleThread (Χίλντσμπεργκ, ΗΠΑ),
  • Martín Berasategui (Λασάρτε-Ορία, Ισπανία),
  • Da Vittorio (Μπρουζαπόρτο, Ιταλία)
  • Robuchon au Dôme (Μακάο, Κίνα).

Η ελληνική παρουσία

Delta

Με δύο Χρυσούς Σκούφους και δύο αστέρια Michelin, συνδυάζει τη σκανδιναβική γαστρονομία με ελληνικές πρώτες ύλες, δίνοντας έμφαση στον μινιμαλισμό, την αξιοποίηση ντόπιων προϊόντων και τεχνικές όπως η ζύμωση και η nordic preservation.

Διαβάστε ακόμη: Ex Machina: Ένα zero food waste εστιατόριο στην Αθήνα

Σπονδή

Από το 1996 έως σήμερα, με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin, συνεχίζει να χαράσσει τη δική της ιστορία στην ελληνική γαστρονομία, προσφέροντας υψηλή μοντέρνα γαλλική κουζίνα με ισορροπία παράδοσης και καινοτομίας.

Varoulko Seaside

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gusto.gr (@gusto.gr)

Ναυαρχίδα της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας, με Χρυσό Σκούφο και πρώτο αστέρι Michelin που διατηρεί για 20 συνεχόμενα χρόνια, υπό την καθοδήγηση του σεφ Λευτέρη Λαζάρου, προσφέρει μια εμπειρία σαν να σας υποδέχεται στο σπίτι του, με καθημερινά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Etrusco

Στην Κάτω Κορακιάνα της Κέρκυρας, το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι εμφανίζεται για πρώτη φορά στη λίστα με βαθμολογία 77/100, φέρνοντας νέες γαστρονομικές εμπειρίες στο νησί.

Η φετινή λίστα της La Liste καταγράφει μια παγκόσμια γαστρονομική ποικιλία και δείχνει ότι η ελληνική κουζίνα συνεχίζει να κερδίζει διαρκώς έδαφος στον διεθνή γαστρονομικό χάρτη.