Αυτό είναι το ιδανικό βούτυρο για κουραμπιέδες | Το δοκιμάσαμε
Είναι το Lurpak το ιδανικό βούτυρο για να φτιάξετε τους τέλειους κουραμπιέδες; Θα απαντήσουμε μονολεκτικά. Ναι.
Κάθε χρόνο, την περίοδο των γιορτών, όλοι ψάχνουμε το πιο νόστιμο, πιο αυθεντικό βούτυρο για να φτιάξουμε τον τέλειο κουραμπιέ. Τον κουραμπιέ που θα λιώσει στο στόμα και θα γεμίσει το σπίτι άρωμα και ζεστασιά καθώς θα τον ψήνουμε. Φέτος, η αναζήτηση έφτασε στο τέλος της. Το Lurpak απέδειξε για ακόμη μια φορά πως αποτελεί την ιδανική πρώτη ύλη για τη συγκεκριμένη δημιουργία, και όχι μόνο. Με αυτήν τη φιλοσοφία, το brand αποχαιρέτησε τη χρονιά με ένα ξεχωριστό, γιορτινό κάλεσμα στο εργαστήριο του επί πολλά χρόνια συνεργάτη του, Στέλιου Παρλιάρου.
Μπορείτε να διαβάσετε επίσης: Ποιο superfood είναι γλυκό και έχει θεραπευτικές ιδιότητες;
Το κάλεσμα του Lurpak στο εργαστήριο του Στέλιου Παρλιάρου
Το περιβάλλον ήταν ζεστό, φωτεινό και άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μαγεία της ζαχαροπλαστικής. Με άλλα λόγια, βρέθηκαμε στο εργαστήριο του αγαπημένου pastry chef Στέλιου Παρλιάρου για μια ιδιαίτερη, γιορτινή συνάντηση. Ο χώρος, πάντα επιμελημένος με τη διακριτική αισθητική υπογραφή του chef, μοσχοβολούσε αππό τα αρώματα του βούτυρου, των μπαχαρικών και των δημιουργιών του, γλυκών και αλμυρών. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ξεχωριστές συνταγές, όλες φτιαγμένες με βούτυρο Lurpak, ένα τρόφιμο που πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια σε επαγγελματικές και οικιακές κουζίνες.
Κατά το καλωσόρισμα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Arla Foods Hellas, κα. Άντζελα Κοτρότσου, τόνισε τη σημασία της ποιότητας στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. «Η απλή και ποιοτική πρώτη ύλη αποτελεί τη βάση του εκλεκτού φαγητού. Γι’ αυτό και στη χώρα μας, η άριστη πρώτη ύλη που διαθέτουμε απογειώνει τη γεύση και κάνει κάθε πιάτο μοναδικό. Αυτό πρεσβεύει και το βούτυρο Lurpak, όπως υπογραμμίζει και το μότο του: “Το καλό φαγητό, αξίζει Lurpak”.»

Όλγα Χριστοφιλοπούλου – Brand Manager Lurpak, Στέλιος Παρλιάρος, Stelios Parliaros’ Team
Το κλίμα ήταν γιορτινό και φιλικό, όπως ταιριάζει στην εποχή. Όσο για το Lurpak, με τη στιβαρή του παρουσία στην ελληνική αγορά, ξεχώρισε και φέτος ως ηγέτης στην κατηγορία του. Η διαχρονική προτίμηση των καταναλωτών το έχει αναδείξει σε love brand. Κι αυτή η επιλογή που δεν αφορά μόνο τη γεύση αλλά και την εμπιστοσύνη στην ποιότητα και την ιστορία του προϊόντος. Με τη χαρακτηριστική γεύση και το υπέροχο άρωμά του, το Lurpak παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας χιλιάδων ανθρώπων που αγαπούν το καλό φαγητό.
Γιατί Lurpak;
Το Lurpak αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βούτυρα στον κόσμο, με ιστορία που ξεκινά από τη Δανία. Η παραγωγή είναι αποκλειστικά από φρέσκο γάλα και κρέμα, χωρίς πρόσθετα και τεχνητά αρώματα, στοιχείο που χαρίζει την καθαρή γεύση του. Η κρεμώδης υφή, η σταθερή ποιότητα και το διακριτικό άρωμα το καθιστούν ιδανικό για γλυκές και αλμυρές παρασκευές. Από κουραμπιέδες και τάρτες μέχρι σάλτσες, ζύμες και καθημερινό μαγείρεμα. Για αυτό και αποτελεί σταθερή επιλογή τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους home bakers.

Ποιος είναι ο Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας pastry chef, με επιρροή που έχει καθορίσει τη σύγχρονη ελληνική ζαχαροπλαστική. Με σπουδές σε κορυφαίες σχολές του εξωτερικού, πολυετή επαγγελματική πορεία, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και δικές του σχολές γλυκών, έχει μεταφέρει στο ελληνικό κοινό την κουλτούρα της υψηλής pâtisserie. Το εργαστήριό του αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τις εκλεκτές δημιουργίες. Παράλληλα, ο ίδιος συνεχίζει να εμπνέει νέους και έμπειρους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής με τη φιλοσοφία της απλότητας, της τεχνικής ακρίβειας και της αγάπης για την άριστη πρώτη ύλη.
Photo credit: Lurpak
Το κείμενο δεν είναι διαφημιστικό.

Φιλια Μητρομαρα
Εμμανουέλα Μαθιουδάκη