Ιώdio Athens | Για ψάρι στο Κολωνάκι
Για ψάρι δεν χρειάζεται να πάτε θάλασσα. Στο Ιώdio Athens, στο κέντρο της Αθήνας, το ψάρι μπαίνει στο χάρτη.
Εάν έχετε φάει έστω και μία φορά στο πολυβραβευμένο Funky Gourmet, η μαγειρική της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη δεν χρήζει περαιτέρω συστάσεων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το όνομα του νέου της εστιατορίου: λέγεται Ιώdio, βρίσκεται στο Κολωνάκι, έχει στο επίκεντρο το ψάρι, κι αν θέλετε να δοκιμάσετε, θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή: κάποιες φορές χρειάζεται ως και μήνας για να βρείτε τραπέζι.
Χιλιαδάκη, Βορίδου, Μπαλάσκα: Οι Charlie’s Angels
Το νέο project, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του Zurbaran, Χάρη Σπύρου, προέκυψε την εποχή που η Χιλιαδάκη, μαζί με τις δύο συνεργάτιδές της, Δανάη Βορίδου και Ερασμία Μπαλάσκα, έψαχναν χώρο για να ανοίξουν κάτι δικό τους. Και τον βρήκαν, στον αριθμό 36 της οδού Λουκιανού. Η φωτεινή, λευκή σάλα με τις τοιχογραφίες, οι μεγάλες τζαμαρίες, οι κομψές λεπτομέρειες στεγάζουν ένα ευφάνταστο ψαροφαγικό μενού και ενισχύουν την γαστριμαργική εμπειρία του «Ιώdio».
![](https://thefashionbible.gr/wp-content/uploads/2025/01/iodio_athens_1735975840_3537944234082448736_67166628020-820x1024.jpg)
iodioathens.gr
Τι να παραγγείλετε στο Ιώdio
Πήγα με παρέα μια Πέμπτη, και η αλήθεια είναι πως εντυπωσιάστηκα ήδη από την ανάγνωση του μενού. Γεύσεις και τεχνικές που γνωρίζω και αγαπώ από την παιδική μου ηλικία και τις επτανησιακές μου καταβολές, όπως το ψάρι bianco και τα μπαρμπούνια σαβόρο, συνδυάζονται με αναπάντεχα υλικά όπως οι jalapeños (είδος καυτερής πιπεριές), το wakame (είδος βρώσιμο φυκιού) και η chimichurri (σάλτσα με βάση τον μαϊντανό και το σκόρδο, παραδοσιακή της Ουρουγουάης).
Ξεκινώντας από την λαγάνα και τον ταραμά, όλα τα πιάτα του «Ιώdio» είναι φτιαγμένα με τον χαρακτηριστικό, ανάλαφρο τρόπο της Χιλιαδάκη και της ομάδας της. Δεν θα μπορούσα να μην δοκιμάσω τα μπαρμπούνια σαβόρο, το ωμό, καψαλισμένο σκουμπρί με την καυτερή σάλτσα jalapeño , αλλά και την μανιάτικη μακαρονάδα με το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου.
Ειδικά για το σαβόρο, ένα πιάτο που είναι μέσα στην γευστική μου παλέτα από παιδί και το παραγγέλνω πάντα όταν το βρίσκω στο μενού ενός καλού εστιατορίου, έχω να πω πως εντυπωσιάστηκα. Όπως όλες οι συνταγές με ξύδι, το σαβόρο απαιτεί γευστικές ισορροπίες που δεν είναι απαραίτητες σε άλλα υλικά. Αν μαγειρευτεί σωστά, αφήνει μια μαγική γλυκύτητα στον ουρανίσκο που αναδεικνύει την εκάστοτε πρώτη ύλη. Αυτήν τη γλυκύτητα έψαχνα, και την βρήκα στο σαβόρο του «Ιώdio».
Τελευταίο εύσημο για το signature παγωτό φυστίκι, το οποίο σχεδόν επιβάλλεται να δοκιμάσετε πριν φύγετε.
The Food Bible Rating
Χώρος: 9/10
Service: 9/10
Φαγητό: 9,5/10
Κόστος/άτομο: 55 ευρώ (με ψάρι ημέρας, χωρίς το κρασί)
Σχέση ποιότητας/τιμής: 9,5/10
Info
Ιώdio Athens
Δευτέρα ως Κυριακή 13.00-16.00 & 19.00-23.30
Λουκιανού 36, Κολωνάκι