Μετά τους οίκους Chanel, Louis Vuitton και Dior, τώρα και ο Yves Saint Laurent αποκτά το δικό του sushi bar στην πόλη του Φωτός. Πρόκειται για μία συνεργασία του οίκου με το εμβληματικό ιαπωνικό εστιατόριο του Λος Αντζελες Sushi Park (της Sunset Boulevard), με επικεφαλής τον σεφ Peter Park. Το συγκεκριμένο είναι το αγαπημένο εστιατόριο του δημιουργικού διευθυντή του οίκου Yves Saint Laurent, Anthony Vaccarello, το οποίο και επισκέπτεται συχνά στο Λος Άντζελες, παρέα με τους Taylor Swift, Selena Gomez, Justin Beiber και άλλους διάσημους φίλους του.

O χώρος 

Το εστιατόριο βρίσκεται στο υπόγειο της θρυλικής boutique Saint Laurent Rive Droite, που στεγάζεται στη διεύθυνση 213 Rue Saint-Honoré, και συνδυάζει τη μόδα με την τέχνη. Αναδημιουργημένη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Anthony Vaccarello, η boutique αντικατέστησε το concept store Colette, διατηρώντας το πνεύμα της καινοτομίας που χαρακτήριζε τον προηγούμενο χώρο. Στο εσωτερικό οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν από items και αξεσουάρ του Saint Laurent μέχρι επιλεγμένα αντικείμενα τέχνης, βιβλία και vintage αντικείμενα. Ο χώρος αποπνέει μυστήριο και κομψότητα, με διακριτικό φωτισμό, κεριά και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει exclusive members-only club. Το interior design αντικατοπτρίζει το DNA του Saint Laurent: σκοτεινές, πολυτελείς αποχρώσεις, minimal αισθητική και μία ιδιαίτερη αίσθηση μυστηρίου, που υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία με θέα μια ανοιχτή κουζίνα.

sushi park

Το μενού

Το μενού περιλαμβάνει μία ωδή στο ψάρι, υλοποιημένη με την τελειότητα των κανόνων της ιαπωνικής τέχνης. Toro τόνου, yellowtail, σολομός και λευκόψαρο. Εδώ το sushi είναι “υψηλή ραπτική”. Κάθε πιάτο αποκαλύπτει τη δεξιοτεχνία της ιαπωνικής κουζίνας, με συνοδευτικά όπως sake, σπάνιες συλλεκτικές μπίρες, εκλεπτυσμένα κοκτέιλ και φυσικά πράσινο τσάι.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAINT LAURENT (@ysl)

Japanese-couture και η νέα “τάση” omasake

Στο Sushi Park, από Τρίτη μέχρι Σάββατο, μπορείτε να απολαύσετε μια αποκλειστική εμπειρία omasake. Το omakase είναι μια ιαπωνική παράδοση κατά την οποία ο πελάτης, δίνει τη δημιουργική ελευθερία στον σεφ να του ετοιμάσει και να του σερβίρει το μενού με προϊόντα και παρασκευές αποκλειστικά της δικής του επιλογής. Στα εστιατόρια omasake, θεωρείται προσβολή για τον σεφ να του ζητήσεις να μη χρησιμοποιήσει ένα συγκεκριμένο υλικό, μια που αυτό “μεταφράζεται” σε έλλειψη εμπιστοσύνης.

omakase-Sushi Park

omakase sushi

Κορυφαίες γεύσεις σε κορυφαίες τιμές

Το Sushi Par, γνωστό για τα φρέσκα ψάρια του, προσφέρει επίσης επαναστατικές ιδέες με επίκεντρο τα φρέσκα αλιεύματα. Τόνος toro, ιαπωνικό μαγιάτικο, σολομός και τσιπούρα είναι κάποια από τα πιο δημοφιλή πιάτα του. Το δείπνο στο Sushi Park κοστίζει 260 ευρώ ανά άτομο, χωρίς κρασί. Ο συνδυασμός κρασιού και sake για δείπνο κοστίζει από 55 έως 85 ευρώ. Το μεσημεριανό γεύμα στοιχίζει από 70 έως 160 ευρώ, χωρίς κρασί. Ενώ, αν αποφασίσει κάποιος να συνδυάσει με το γεύμα του κρασί και sake, θα πληρώσει από 45 έως 75 ευρώ, το μεσημέρι.

sushi park

Ο Yves Saint Laurent δεν είναι ο πρώτος γνωστός οίκος μόδας που δανείζει την υπογραφή του στον τομέα της γαστρονομίας. Ο γαλλικός οίκος Louis Vuitton, επίσης, διατηρεί πολυτελές καφέ και σοκολατοποιείο σε Νέα Υόρκη και Παρίσι και ο οίκος Christian Dior διαθέτει εστιατόριο στο Παρίσι και ένα πανέμορφο καφέ στο Σεν Τροπέ.

“Η πολυτέλεια δεν αποτελεί πλέον προϊόν, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία”, δηλώνει η Swannie Teboul, επικεφαλής αναζήτησης ταλέντων στη βιομηχανία μόδας στο Παρίσι. “Τα όρια μεταξύ μόδας, φιλοξενίας και γαστρονομίας έχουν καταρριφθεί. και αυτό γιατί ο πελάτης θεωρεί το shopping μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Στην οποία θα συνμμετέχουν όλες οι αισθήσεις.”, καταλήγει η Swannie Teboul.