King George: Ένα γεύμα μεταξύ φίλων
Σκηνές από το ετήσιο γεύμα των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George για δημοσιογράφους και εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Τudor Hall Restaurant.
Είναι κάποιες δημοσιογραφικές προσκλήσεις που ορίζουν κάτι μέσα στη χρονιά. Όπως το ετήσιο, καθιστό γεύμα στο πολυβραβευμένο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George για παράδειγμα. Στο δικό μου καλεντάρι, είναι συνήθως η τελευταία εκδήλωση της χρονιάς. Και, με κάποιον τρόπο, ο απολογισμός της.
Μπορείτε να διαβάσετε επίσης: Ποιο είναι το καλύτερο άρωμα για τον χειμώνα;
Μεγάλη Βρεταννία και King George: Το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης
Το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο γεύμα των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George, με οικοδεσπότες τον Γενικό Διευθυντή Χομ Πάρβιζ και τη Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Κουτζαμπάση, πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα στο βραβευμένο με αστέρι Michelin Tudor Hall Restaurant με θέα την Ακρόπολη.
Η διοίκηση των δύο ιστορικών ξενοδοχείων της Αθήνας διοργανώνει αυτή την ετήσια συνάντηση για δημοσιογράφους και εκπροσώπους των ΜΜΕ, διατηρώντας μια σταθερή παράδοση τα τελευταία χρόνια.
Η Πρόεδρος του Ομίλου ΛΑΜΨΑ, κα. Χλόη Λασκαρίδη, καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους, επισημαίνοντας την εξαιρετική πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα και τις επιδόσεις του Ομίλου τη φετινή χρονιά. Παράλληλα, σημείωσε ότι το 2025 αναμένεται να κλείσει ελαφρώς καλύτερα από το 2024, με ιδιαίτερα θετική εικόνα για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, ενώ αναφέρθηκε και στα στρατηγικά επενδυτικά projects του Ομίλου. Επιπλέον, ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για την πολύτιμη υποστήριξή τους.
View this post on Instagram
Σε μια χαλαρή και γιορτινή ατμόσφαιρα, οι καλεσμένοι αντάλλαξαν ευχές και αισιόδοξα μηνύματα, απολαμβάνοντας ζωντανή μουσική στο πιάνο από τον Φώτη Νέζη και το εκλεπτυσμένο εορταστικό μενού που επιμελήθηκε ο Executive Chef των ξενοδοχείων Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς.
Μπορείτε να διαβάσετε επίσης: Unisex αρώματα: 3 προτάσεις από ελληνικά brands
Από το Ball Room της Μεγάλης Βρεταννίας στο Tudor Hall του King George
Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν ήταν πάντα έτσι. Εννοώ, δεν ήταν πάντα καθιστό, μεσημεριανό γεύμα.
Ξεκίνησε το 2012, εάν δεν με γελάει η μνήμη μου. Και ήταν ιδέα της τότε διευθύντριας δημοσίων σχέσεων του ιστορικού ξενοδοχείου, κυρίας Χριστίνας Παπαθανασίου. Στην πρώτη της μορφή, ήταν ένα μεγάλο, βραδινό πάρτι στο μεγάλο Ball Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Υπεύθυνη ομορφιάς σε μεγάλο όμιλο και αρχισυντάκτρια σε γνωστό lifestyle site εκείνη την εποχή, είχα την τιμή και τη χαρά να έχω πρόσκληση και τότε, στην πρώτη χρονιά. Έκτοτε, πηγαίνω ανελλιπώς (ή σχεδόν) κάθε χρόνο.
Κάποια στιγμή, και πάλι εάν δεν με απατάει η μνήμη μου, ήταν το 2015, η πρόσκληση σε βραδινό πάρτι μετετράπη σε πρόσκληση σε καθιστό, μεσημεριανό γεύμα. Στο πρώτο λίγα άτομα, ενώ στο δεύτερο, το 2016, λίγο περισσότεροι, έχω την εικόνα να μένουμε και να συζητάμε μια χούφτα άνθρωποι ως τις 7 το απόγευμα με θέα την Ακρόπολη. Και να τρώμε το καλύτερο γλυκό που έχω φάει ποτέ σε γεύμα, μία tarte citron από τον “μάγο” Arnaud Larher.
Μέσα στα χρόνια έχουν συμβεί πολλά. Από προσωπικά -έχασα το γεύμα του 2019 επειδή έπαθα λουμπάγκο 2 μέρες πριν. Ως κοινωνικά -στο γεύμα του 2022 έφτασα με 1 ώρα καθιστέρηση, πρησμένα μάτια και αφόρητο πόνο. Είχαν πέσει δακρυγόνα πιο πάνω στη βασιλίσσης Σοφίας λίγες ώρες νωρίτερα, και με έπιασαν τα “απόνερα” την ώρα που περνούσα.
Σε κάθε περίπτωση, η αίσθηση που έχω πάντα στο γεύμα αυτό είναι της οικειότητας. Νιώθω καλά, απολαμβάνω υπέροχη κουζίνα και βλέπω φίλους. Μεταξύ αυτών, η κυρία Μαρία Κουτζαμπάση, που διευθύνει σήμερα τις δημόσιες σχέσεις στα δύο ξενοδοχεία. Όμως, η πιο σημαντική κίνηση είναι πως τσουγκρίζουμε ένα ποτήρι κρασί με δύο σκέψεις. Ευγνωμοσύνη για τη χρονιά που φεύγει και μια ευχή για τη χρονιά που έχουμε μπροστά μας. Και του χρόνου.
Photo credit: Studio Panoulis






Εμμανουέλα Μαθιουδάκη
Παύλος Παπαφράγκος