Ελλάς – Γαλλία, γαστρονομία
Το St. George Lycabettus διοργάνωσε βραδιά με θέμα "Γαλλία – Κρήτη: Γαστρονομικοί Δεσμοί" με την ευκαιρία της εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας “Merci Chef” της Γαλλικής Πρεσβείας και με βάση το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου "Crete: La Cuisine Authentique".
Με την ευκαιρία της εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας “Merci Chef” της Γαλλικής Πρεσβείας και με βάση το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου “Crete: La Cuisine Authentique” το St. George Lycabettus διοργάνωσε μια βραδιά με θέμα «Γαλλία – Κρήτη: Γαστρονομικοί Δεσμοί» με συν-διοργανώτρια την Παγκρήτιο ένωση.
Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η συνταγή για μπακαλιάρο από το Gucci Osteria
Η εκδήλωση έγινε με την ευκαιρία συμπλήρωσης 120 ετών από τότε που ο Μιχάλης Μαντζαβελάκης αγόρασε το οικόπεδο στο οποίο η οικογένειά του έχτισε αργότερα το St. George Lycabettus. Η εγγονή του, Ειρήνη Μαντζαβελάκη μίλησε για τους δεσμούς του ξενοδοχείου με την Γαλλία στα πρώτα του βήματα και ανέφερε ενδεικτικά ότι στην έναρξη του στο εστιατόριο Le Grand Balcon μαθητευόμενος ήταν ο Alain Ducasse.
Η πρέσβης της Γαλλίας, Laurence Auer μίλησε Ελληνικά για την γιορτή του “Merci Chef” που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και την σημασία της καλής διατροφής και αναφέρθηκε στα διάσημα ονόματα Γάλλων Chef που επισκέπτονται την πατρίδα μας.
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου υπογράμμισε τη σημασία της γαστρονομίας στην προώθηση του τουρισμού και σημείωσε ότι η Ντίνα Νικολάου προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό με το εστιατόριο της Evi Evan και όχι μόνο.
Η Ρένα Βασιλάκη, Πρόεδρος Παγκρητίου Ένωσης τόνισε την σπουδαιότητα της Κρητικής Γαστρονομίας.
Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Σοφία Τσίπα, ενώ ο executive chef του ξενοδοχείου, Στέφανος Παπανικολάου που έχει συνεργαστεί με το Γάλλο με αστέρι Michelin chef Geoffrey Rembert δημιούργησε τις γαλλικές γεύσεις της βραδιάς.
Στο πλαίσιο του θεσμού FRANCO – GREC, η πρώτη τιμητική πλάκα απονεμήθηκε στην cheffe Ντίνα Νικολάου (Ελληνίδα που δραστηριοποιείται στην Γαλλία) και στον Jean Marie Hoffmann (Γάλλο chef που κάνει καριέρα στην Ελλάδα).
Photo credits: Studio Panoulis