Θα καταφέρει ένα ZARA να γίνει το νέο Μινιόν;

ZARA X Minion; Θα εκμεταλλευτεί το καλό brand το συναισθηματικό δέσιμο που έχουμε οι Έλληνες με το Μινιόν;
Στις αρχές Απριλίου αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια της νέας ναυαρχίδας του ομίλου Indigo στο ισόγεια του συγκροτήματος κτιρίων που συγκροτούσε το παλιό Μινιόν. Ως γνωστόν η Dimand Real Estate, εξαγόρασε το συγκρότημα από τον όμιλο Follie-Follie και προχώρησε στην ανάπλασή του.
Το κατάστημα στο ισόγειο του κτιρίου θα καταλαμβάνει μια έκταση άνω των 5.000 τ.μ., ενώ στους από πάνω ορόφους θα φιλοξενούνται τα γραφεία του oμίλου Indigo. Παράλληλα με τo ZARA θα φιλοξενηθούν και τα καταστήματα των αδελφών brands, ZARA Kids, ZARA Home, Stradivarius και Bershka.
Το brand ZARA είναι γνωστή για την πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής και σχεδιασμού που έχουν τα προϊόντα της και γι’ αυτό τα προτιμούν χιλιάδες Έλληνες. Το brand ZARA είναι από τους leaders της ελληνικής αγοράς στον τομέα της ένδυσης. Όμως δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως αποτελεί “αγαπημένο” brand των Ελλήνων. Το παλιό Μινιόν ξεπουλούσε χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα -από αυτοκίνητα μέχρι κασέρι ή ταξίδια-, απλώς και μόνο γιατί τα επέλεγε το Μινιόν. Η επωνυμία Zara δεν έχει αυτές τις δυνατότητες, ούτε γνωρίζουμε αν στο μυαλό των στελεχών του ομίλου Indigo αναπτύσσονται σκέψεις για ενασχόληση της εταιρείας και με άλλα αγαθά, πέραν της ένδυσης.
Διαβάστε ακόμη: Μινιόν: Η αναγέννηση ενός ορόσημου της Αθήνας
Τι χρειάζεται το νέο Zara για να θυμίζει το Μινιόν
1. Εντυπωσιακές βιτρίνες
Στην εποχή των e-shops η βιτρίνα δεν είναι το αποκλειστικό μέσο πώλησης. Όμως δεν παύει να συμβάλλει, όσο οτιδήποτε άλλο στο κύρος ενός brand. Τα sites, λίγο – πολύ είναι “ισοπεδωμένα” και δεν διαφέρει για παράδειγμα το e-shop μιας εταιρείας μαζικής πώλησης από αυτό ενός άλλου που υπογράφει ένας οίκος πολυτελών προϊόντων. Μια βιτρίνα όμως είναι αλλιώς: σ’ αυτήν κρύβεται η δυναμική για παράδειγμα του οίκου Tiffany & Co και στο γεγονός ότι βρίσκεται στην εμβληματική 5th Avenue. Οι βιτρίνες του Μινιόν ήταν το “σήμα κατατεθέν” του και σίγουρα το ZARA πρέπει να καταφύγει σε εντυπωσιακούς σχεδιασμούς. Ευτυχώς η σύγχρονη τεχνολογία βοηθάει αυτόν τον σκοπό. To ZARA έχει μόνο να κερδίσει, αν συνδέσει την επωνυμία του με “πολύτιμα” (όχι πολυτελή) προϊόντα.
2. Ένα Zacafe
Το πρώτο επίσημο καφέ της φίρμας (είχαν προηγηθεί δοκιμαστικά στη Λα Κορούνια, Παρίσι και Λισαβόνα) άνοιξε με επιτυχία στη ναυαρχίδα της φίρμας στη Μαδρίτη. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στη χώρας μας προηγήθηκε ο Πειραιάς, στο κατάστημα του στον εμβληματικό Πύργο. Το δεύτερο στη χώρας μας θα πρέπει να ανοίξει στην Αθήνα (και να εμπλουτιστούν τα προϊόντα του). Ας μην ξεχνάμε πως μεγάλο τμήμα της ελκυστικότητας των Ikea αποτελούν τα καφέ και τα μπιστρό της εταιρείας. Ένα καφέ – εστιατόριο εξάλλου είναι η τελευταία λέξη της μόδας.
Η Ομόνοια αλλάζει
Η Αθήνα αλλάζει. Η πλατεία Ομονοίας υπήρξε μια “δύσκολη” περιοχή και σε κάποια σημεία της συνεχίζει να είναι. Όμως, η συνολική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής έχει ξεκινήσει, γίνονται μεγάλες επενδύσεις, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα. Ο 4ος όροφος του παλαιού Μινιόν έχει μετατραπεί από τη Dimand Real Estate σε συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων με υψηλές τιμές αγοράς. Η ναυαρχίδα των καταστημάτων ZARA μπορεί να γίνει ξανά σημείο απ’ όπου θα περνάνε τακτικά οι Αθηναίοι και θα επισκέπτονται οι υπόλοιποι Έλληνες και οι ξένοι επισκέπτες της πόλης.
Διαβάστε ακόμη: Athens Je t’aime (moi non plus)