Βουλκανιζατέρ | Hi-Fi γεύσεις
Κάποια εστιατόρια αξίζουν τον ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομά τους. Το Βουλκανιζατέρ ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.
Η φράση «πάμε για φαγητό στο Κουκάκι» έχει γίνει τα τελευταία χρόνια συνώνυμη με το «πάμε για ψαρι στην Πειραϊκή» της περασμένης 20ετίας. Πολλά μέρη, πολλές γεύσεις, πολλά μενού, ευφάνταστα ή όχι, και ισορροπίες μεταξύ προσιτών γεύσεων (και τιμών) για πολλούς και fine dining για λίγους. Το Βουλκανιζατέρ ισορροπεί κάπου ανάμεσα.
Διαβάστε επίσης: Osteria Mamma | Μαμαδίστικη Ιταλική κουζίνα στην καρδιά της Αθήνας
Royalties και άλλα τινά
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο περισσότερος κόσμος έμαθε για το Βουλκανιζατέρ πρόσφατα, όταν φιλοξένησε το pre-wedding party του Νικόλαου Ντε Γκρες και της Χρυσής Βαρδινογιάννη. Όμως, οι foodies αυτής της πόλης αντάλλασσαν μηνύματα για το πόσο καλό είναι το φαγητό από την πρώτη βραδιά που άνοιξε τις πόρτες του, την προπαραμονή Χριστουγέννων του 2024. Ως αποτέλεσμα, είναι πραγματικά αδύνατον να βρεις τραπέζι για αρκετές εβδομάδες. Όμως ο επιμένων νικά, ιδιαιτέρως εάν είναι μόνος.
Ο χώρος και η μουσική
Στεγασμένο σε ένα παλιό βουλκανιζατέρ της γειτονιάς (από όπου και το όνομα), το οποίο ανακαινίστηκε συθέμελα, το Βουλκανιζατέρ συστήνεται ως music bar – restaurant δίνοντας εξ αρχής ένα ξεκάθαρο στίγμα. Εδώ ακούμε μουσική. Και όντως, η μουσική και η ποιότητα του ήχου είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του χώρου. Προσωπικά, όσο καλό και να είναι το φαγητό, δεν αντέχω να τρώω σε χώρους όπου ξελαρυγγιάζομαι για να μιλήσω. Αυτή τη φορά που πήγα για φαγητό μόνη μου, είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω τη μουσική καλύτερα. Ναι, η ένταση παίζει ρόλο, και ναι, όταν η μουσική είναι στις εντάσεις που πρέπει απολαμβάνεις το φαγητό περισσότερο. Είτε έχεις συνδαιτημόνες, είτε όχι.
Τι να παραγγείλετε στο Βουλκανιζατέρ
Λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας, πήγα για φαγητό χωρίς παρέα, και πήρα μετρημένα τρία πράγματα, κι ένα κοκτέιλ. Ήξερα ήδη πως το μενού ήταν του Θωμά Μάτσα. Είχα ακούσει μόνο τα καλύτερα, αλλά δεν είχε τύχει να δοκιμάσω ποτέ το φαγητό του. Δοθείσης της ευκαιρίας, λοιπόν, παρήγγειλα σύμφωνα με το προσωπικό μου γούστο, το οποίο τοποθετεί ψηλά δύσκολα κρέατα, όπως η προβατίνα, και όχι ιδιαίτερα δημοφιλή πιάτα όπως οι σούπες.
Με μια ματιά στο μενού, κλείδωσα αυτόματα στην κολοκυθόσουπα με κρέμα γραβιέρας και στη μακαρονάδα Bolognese με προβατίνα. Και στα δύο πιάτα συνέβη κάτι αξιοσημείωτο. Ως προς τα ζυμαρικά, η εικόνα που έχω είναι πως, για τα περισσότερα εστιατόρια al dente σημαίνει άβραστο. Αυτός είναι ο λόγος που αποφεύγω να παραγγέλνω pasta. Εδώ, ωστόσο, το al dente ήταν τόσο όσο, και η συνολική γεύση του πιάτου εντελώς στα γούστα μου. Όσο για την κολοκυθόσουπα, ήταν απλώς βάλσαμο για τα σωθικά. Εξαιρετική από κάθε άποψη, με όλες τις γεύσεις της διακριτές.
Αν και δεν είμαι του γλυκού, δεν αντιστάθηκα στο φιστίκι με crumble, και όπως αποδείχτηκε, έπραξα άριστα. Για την επόμενη φορά έχω κλειδώσει τις ταλιατέλες με το φιστίκι, την ψητή προβατίνα γαλλικής κοπής και την καροτοσαλάτα, τρία πιάτα τα οποία είδα να πηγαινοέρχονται πλειστάκις όσο ήμουν εκεί.
The Food Bible Rating:
Χώρος: 9,5/10
Service: 9/10
Φαγητό: 9/10
Κόστος / άτομο: 40-50 ευρώ (χωρίς το κρασί)
Σχέση ποιότητας/τιμής: 9/10
Info
Βουλκανιζατέρ Athens
Δευτέρα-Παρασκευή 18:00-02:00 (Σάββατο-Κυριακή ανοιχτά και μεσημέρι, από τις 13:00)
Οδυσσέα Ανδρούτσου 17, Κουκάκι
www.voulkanizater.com
Photo credits: @voulkanizater.ath / Instagram
Διαβάστε ακόμη: Ιώdio Athens | Για ψάρι στο Κολωνάκι