Το Πάσχα πλησιάζει και τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας μετατρέπονται σε μικρά εργαστήρια τέχνης, σοκολατένιας τέχνης. Τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά του σήμερα δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνα που παίρναμε από τους νονούς μας. Πλέον, είναι μικρά γλυπτά, που συνδυάζουν αισθητική και γεύση σε τέτοιο βαθμό, που δύσκολα μένουμε στο ένα.

Πάσχα αλλιώς: 10 άγνωστα χωριά της Ελλάδας για αυθεντικές πασχαλινές εμπειρίες

Αν θέλετε φέτος να κάνετε ένα διαφορετικό δώρο ή απλώς να κακομάθετε λίγο τον εαυτό σας, σας έχουμε έτοιμη τη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά αβγά της Αθήνας.

Mokpo Creative Cakes

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mokpo (@mokpo_cakes)

Στο χαριτωμένο Mokpo, γνωστό για τις παιχνιδιάρικες τούρτες και τα ευφάνταστα cupcakes του, κάθε Πάσχα η φαντασία πρωτοστατεί. Πολύχρωμα σοκολατένια αβγά, με εικονογραφήσεις-έργα τέχνης, πονηρές γάτες, αστείες φατσούλες και απίθανες λεπτομέρειες γεμίζουν τη βιτρίνα και το Instagram feed του Mokpo. Είναι must η επίσκεψη στο κέντρο του Χαλανδρίου για να δείτε από κοντά αυτές τις δημιουργίες που δύσκολα θα αποφασίσετε αν θα τις φάτε ή θα τις κρατήσετε για διακόσμηση.

Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου B 8, Χαλάνδρι

Μεσοθεραπεία προσώπου – σώματος: Προλαβαίνω πριν το Πάσχα;

Madame Fraise

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

Στο Παγκράτι, πίσω από μια πόρτα χωρίς βιτρίνα, κρύβεται ένα από τα πιο ιδιαίτερα «μυστικά» της αθηναϊκής ζαχαροπλαστικής. Το Madame Fraise γεννήθηκε στα τέλη του 2021 από τη συνεργασία δύο ταλαντούχων pâtissiers, του Ευγένιου Βαρδακαστάνη και του Γιάννη Κίκιρα, οι οποίοι γνωρίστηκαν δουλεύοντας πάνω σε λεπτοδουλεμένα γλυκά στη Μεγάλη Βρετανία. Ο ένας εξαιρετικός στο στήσιμο, ο άλλος με οξύ γευστικό αισθητήριο – η χημεία τους ήταν αδιαμφισβήτητη. Μαζί αποφάσισαν να φτιάξουν το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, χωρίς φυσική βιτρίνα, αλλά με απόλυτη αφοσίωση στην κομψότητα και τη λεπτομέρεια. Για το φετινό Πάσχα, παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό μισό σοκολατένιο αβγό που κερδίζει τις εντυπώσεις: είναι φτιαγμένο από σοκολάτα γάλακτος με 40% κακάο ποικιλίας Forastero, γεμισμένο με αφράτη πραλίνα από φουντούκια Piemonte και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς – μια σύνθεση που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο εκλεπτυσμένο και το comfort.

Υμηττού 225, Παγκράτι

Ζαχαροπλαστεία Παλόγλου

Αν νομίζατε ότι τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά δεν μπορούν να σας εντυπωσιάσουν, στα ζαχαροπλαστεία Παλόγλου σας περιμένει μια μικρή έκθεση σοκολατένιας τέχνης. Με φανατικό κοινό στον Πειραιά, το Φάληρο και τη Νέα Σμύρνη, εδώ θα βρείτε και όλα τα παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά, φρέσκα εκλεράκια, πάστες, τάρτες (η εποχική με φράουλα είναι must!) αλλά και εκλεκτό χειροποίητο παγωτό για το επιδόρπιο μετά το πασχαλινό τραπέζι.

Παλαιό Φάληρο: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 68, Νέα Σμύρνη: Αγίας Σοφίας 111,  Πειραιάς: Γρηγορίου Λαμπράκη 98-100, Λεωφ. Χατζηκυριάκου 6

Sweet Alchemy by Stelios Parliaros

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας έχει κακομάθει με τις κομψές, γευστικές και πάντα εικαστικές πασχαλινές του δημιουργίες. Τα υφασμάτινα αβγά του, που κάθε χρόνο έχουν διαφορετικά, ξεχωριστά σχέδια, φέτος γεμίζουν με ζωηρά, ανοιξιάτικα χρώματα και μικρά σοκολατένια αβγουλάκια (bitter ή γάλακτος). Ξεχωριστή θέση φέτος έχει η limited συλλογή σε συνεργασία με τους Deux Hommes και τα περίτεχνα υφάσματά τους. Στα must, τα αμιγώς σοκολατένια αβγά και λαγουδάκια από σοκολάτα Valrhona – η bitter εκδοχή με 55% κακάο είναι όσο πικρή χρειάζεται για να σας μείνει αξέχαστη.

Sweet Alchemy: Διαθέσιμα στα καταστήματα ή online μέσω του site του Stelios Parliaros

Holy Llama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Athens Surreal (@athens_surreal)

Το πιο παιχνιδιάρικο αβγό της λίστας έρχεται από το Holy Llama. Διπλή σοκολάτα Callebaut, σοκολατάκια απ’ έξω, fortune cookie από μέσα και ένα ξύλινο σφυράκι για να το σπάσετε σαν πινιάτα. Το packaging είναι οικολογικό και ολόκληρη η εμπειρία, Instagram-worthy.

Νίκης 23, Αθήνα

Pralinz

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PRALINZ (@pralinz_chocolaterie)

Το Pralinz δεν παίζει, δημιουργεί! Ο μικρός σοκολατένιος λαγός τους είναι φτιαγμένος αποκλειστικά με βελγική σοκολάτα γάλακτος και λευκή, και στο εσωτερικό του κρύβει σοκολατένια dragees φράουλας με τραγανά δημητριακά. Μπορείτε να τον παραγγείλετε online και να τον παραλάβετε είτε στην Αθήνα είτε στη Σάμο.

Παραλαβή από Αθήνα: @monalisa.experience – Ανδριανού 48, Μοναστηράκι
Παραλαβή από Σάμο: @coffee_throne_coffeeshop – Ι. Λεκάτη 8, Βαθύ Σάμου
Email: pralinz@nzpastry.com

Kora Bakery x Pralinz

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Το αγαπημένο Kora στο Κολωνάκι συνεργάζεται φέτος με το Pralinz και μαζί παρουσιάζουν αβγά-έκπληξη. Εκτός από τα μεγάλα σοκολατένια αβγά, ξεχωρίζει ένα μικρό που θυμίζει μελάτο αβγό – αλλά είναι γεμάτο πραλίνα αμυγδάλου, τραγανό μπισκότο και αλατισμένη καραμέλα.

Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι

Dimitris Economides

Ο Pastritect Δημήτρης Οικονομίδης, με τις γαλλικές τεχνικές και την ελληνική ψυχή, φέρνει φέτος ένα σοκολατένιο κουνέλι από την περίφημη σοκολάτα Nicolas Berger. Το γεμίζει με πραλίνα βανίλιας ή φουντουκιού και δημιουργεί ένα αβγό που μοιάζει πιο πολύ με γλυπτό παρά με γλυκό.

Λεωφόρος Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό