5 αθηναϊκές ταράτσες για απόλαυση του ουραν(ισκ)ου
Είτε προτιμάτε τη θέα της φωτισμένης Ακρόπολης είτε το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, αυτά είναι τα 5 καλύτερα εστιατόρια σε ταράτσες στο κέντρο της Αθήνας.
Πουθενά αλλού η Αθήνα δεν μοιάζει πιο κινηματογραφική από τις ταράτσες της. Από το ηλιοβασίλεμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εστιατόρια στις ταράτσες της πόλης συνδυάζουν πανοραμική θέα με ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες. Εδώ, το καλό φαγητό αναβαθμίζεται σε μια πολυαισθητηριακή παράσταση: κοκτέιλ αρωματισμένα με σπιτικά αποστάγματα, πιάτα που αναμειγνύουν τις ελληνικές γαστρονομικές παραδόσεις, και άψογη εξυπηρέτηση υπό το αττικό λυκόφως.
Δείτε ακόμη: Ασημάκης Χανιώτης: Το αστέρι Michelin, ο “Myrtos” και οι γεύσεις που ξυπνούν συναισθήματα
Dolli’s Restaurant (Μητροπόλεως 49)
Το εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του Dolli’s είναι ένα αναγνωρισμένο τοπόσημο, που αποτυπώνει τη γεύση, την ψυχή και τα συναισθήματα της Αθήνας. Ένας ημερήσιος και νυχτερινός γαστρονομικός παράδεισος, όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν μυστικές τοπικές γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές, που συνδυάζονται με τη μαγευτική ανεμπόδιστη θέα στον Παρθενώνα, την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, τον Πύργο των Ανέμων, το Ναό του Ηφαίστου και το Λόφο του Φιλοπάππου.
Το μενού προσφέρει κομψή μεσογειακή fusion κουζίνα, με κάποια ασιατικά πιάτα και σπεσιαλιτέ θαλασσινών, ενώ η λίστα κρασιών εκτείνεται σε κορυφαίους ελληνικούς αμπελώνες και ευρωπαϊκά κτήματα. Πρόκειται για μια πολυαισθητηριακή εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα.
Metropolis Roof Garden (Μητροπόλεως 15)
Ψηλά πάνω από το Σύνταγμα, το εστιατόριο του Electra Metropolis προσφέρει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου. Αφήνοντας την πολυσύχναστη ζωή της πόλης ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και να δοκιμάσει τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα και τα πιάτα fusion και να αφεθεί στην ακαταμάχητη γοητεία των πρωτότυπων γεύσεων.
Είναι κομψό αλλά ανεπιτήδευτο, με απαλή τζαζ στο φόντο. Ιδανικό για ρομαντικές βραδιές, επαγγελματικά δείπνα με ατμόσφαιρα ή οικογενειακά γεύματα με θέα και ένα ποτήρι Ασύρτικο.
Δείτε ακόμη: Ex Machina: Ένα zero food waste εστιατόριο στην Αθήνα
NYN Esti (Λεωφ. Συγγρού 51-53)
Πάνω από το μουσείο σύγχρονης τέχνης EMST, το NYN Esti εμπνέεται τόσο από τον τόπο όσο και από την παράδοση. Γνωστός για το αξιοσημείωτο ταλέντο και την οραματική του προσέγγιση, ο Chef Σταμάτιος Μισομίκος συνδυάζει αριστοτεχνικά τις κλασικές ελληνικές συνταγές με τις σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές. Κάθε πιάτο που παρουσιάζει δεν είναι απλώς μια πανδαισία για τον ουρανίσκο, αλλά ένα ταξίδι στη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας. Η δέσμευσή του στη βιωσιμότητα και η χρήση βιολογικών, τοπικών συστατικών αφηγείται μια ιστορία γεύσης και υπευθυνότητας.
Ο χώρος είναι λιτός και μοντέρνος, με καθαρές γραμμές και εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη. Υπάρχει μια ήσυχη αυτοπεποίθηση εδώ, όχι μόνο στο φαγητό αλλά και σε όλη την εμπειρία: προσεγμένη, σκόπιμη, βαθιά ικανοποιητική. Ιδανικό για τους λάτρεις της τέχνης και τους λάτρεις της γαστρονομίας που αναζητούν κάτι μακριά από τα συνηθισμένα.
SENSE Restaurant (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5)
Το SENSE Restaurant βρίσκεται στο πιο ιδανικό σημείο του AthensWas: το εντυπωσιακό rooftop του. Διαθέτει δύο χώρους τραπεζαρίας, έναν εσωτερικό και έναν εξωτερικό, με χαλαρή ατμόσφαιρα και συγκλονιστική θέα. Ο εξωτερικός χώρος τραπεζαρίας περιβάλλεται από έναν κήπο που αποπνέει τα αρώματα των φρέσκων βοτάνων. Εδώ θα απολαύσετε εκλεκτό κρασί ή signature κοκτέιλ με φόντο την επιβλητική Ακρόπολη και θα ζήσετε μία εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία. Αν επιλέξετε την εσωτερική τραπεζαρία, θα απολαύσετε την μεθυστική ατμόσφαιρα και το κομψό περιβάλλον, ενώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ανοιχτή κουζίνα, όπου ο Σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος με την ταλαντούχα ομάδα του τοποθετεί τα πιάτα και βάζει τις τελικές δημιουργικές πινελιές, πριν σερβιριστούν.
Τα ποιοτικά υλικά, η δεξιοτεχνία των πιάτων και η μοντέρνα προσέγγιση χάρισε πρόσφατα στο εστιατόριο την διάκριση Plate από τον ευρέως γνωστό ταξιδιωτικό οδηγό Michelin, καθώς και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και 2 αστέρια στα FnL Awards.
Point A (Ροβέρτου Γκάλι 4)
Στην ταράτσα του 5ου ορόφου του Herodion Hotel με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, το Point A προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από σαγηνευτικά κοκτέιλ και σερβίρει νόστιμη μεσογειακή κουζίνα με ελληνικές παραδοσιακές επιρροές. Αρχικά σχεδιασμένο από τον Μιχάλη Καϊμακάμη, με λεπτομέρειες από τον Γιώργο Σκαρμούτσο [2FG] και έπιπλα ALIAS τοποθετημένα σε ξύλινο δάπεδο καταστρώματος, η χαλαρή ατμόσφαιρα του Point A γίνεται μια εκλεπτυσμένη και κομψή γευστική εμπειρία για τους επισκέπτες του. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ποικιλία επιλογών, όπως ένα μπαρ μήκους 7 μέτρων, χαλαρές πολυθρόνες lounge και τραπέζια – όλα τοποθετημένα έτσι ώστε να αποτυπώνουν την εκπληκτική θέα.
Προσφέροντας μεσογειακή κουζίνα με παραδοσιακές πινελιές, το Point A Restaurant διαθέτει ένα ευρηματικό και εκλεκτικό μενού. Τα πιάτα είναι αυθεντικά, με έμφαση στην παρουσίαση και τη γεύση μέσω ποιοτικών υλικών. Το Point A Bar προσφέρει μια ποικιλία από σαγηνευτικά Signature Cocktails που δημιουργήθηκαν από τον Baretc., τα οποία παρασκευάζονται φρεσκομαγειρεμένα και αναμειγνύονται έξυπνα με αποστάγματα και ελληνικά βότανα. Επιπλέον, η εκτεταμένη ποικιλία κρασιών και αλκοολούχων ποτών θα σας κάνει σίγουρα να παραγγείλετε άλλον έναν γύρο.
Photo credits: Dolli’s Restaurant